Ninico Startpakket

Startpakket Startpakket

€ 142,50
Aantal:

Het  startpakket biedt alle mogelijkheden om oplossingsgericht ieder probleem aan te pakken.


Met het startpakket kun je met ouders en kinderen alle problemen en hun gewenste oplossing in kaart brengen.
Met het stoplicht breng je ongewenst (rood), wat al goed gaat en wat helpt (oranje) en gewenst of nog te leren gedrag (groen) letterlijk in kaart door dit in te vullen op de gekleurde vellen in het stoplicht. Deze vellen papier gaan mee naar huis zodat ouders de gewenste doelen, verandering en gedrag kunnen ondersteunen.
Lees meer over stoplichtdenken...

Met de thermometer maak je kind en ouders bewust van oplopende of rust brengende factoren die het probleem verergeren of verminderen.
Iedere emotie en gevoel kent een escalatie. Het maakt niet uit of dit over boosheid, angst, irritatie, onzekerheid, verdriet, jaloezie of faalangst gaat.
Het is heel helpend om te onderzoeken wat er stap voor stap gebeurt wanneer het erger wordt of juist wanneer het beter wordt.

Verrassend is dat de thermometer ook goede diensten bewijst bij leerproblemen. Breng maar eens stap voor stap in kaart wat een kind doet wanneer het leren goed gaat bijvoorbeeld bij rekenen. Breng dan stap voor stap in kaart wat een kind doet bij leren wat niet goed gaat, bijvoorbeeld taal.
De verschillen kunnen aanleiding zijn tot het aanleren van een nieuwe overtuiging of gedrag. Echter, vaak leidt het inzicht op zichzelf al tot een stap in de goede richting.
Lees meer over het gebruik van de thermometer...

Met rood en groen maak je letterlijk zichtbaar hoeveel last iemand van een probleem heeft, hoeveel motivatie tot verandering er is of wat de gewenste eindtoestand moet zijn.
De blokken geven per blok in kleur het antwoord en het overzicht van het totaal.

Wanneer de begintoestand vooral een rood beeld geeft, kun je daarna per blok een omkering maken naar groen. Met ieder blok wat wordt omgedraaid, benoem je een gewenste gedachte, gevoel of actie. Zo kom je tot een actieplan wat kan helpen naar verbetering.
Uit de praktijk blijkt dat met name de beweging van het omdraaien van een blok, samen met het benoemen van de gedachte en de actie, leidt tot bewustwording en verandering.
Lees meer over het gebruik van rood en groen...

 

Alle afbeeldingen:

View the embedded image gallery online at:
http://www.ninico.nl/basispakketten/startpakket#sigProIdb7fe33982c
Meer in deze categorie: Minipakket »
     

Webshop voor materialen tijdens het coachen van kinderen en volwassenen

Naar boven