Skip to main content

Webshop voor materialen tijdens het coachen van kinderen en volwassenen

Concentratiespel

Het concentratiespel helpt kinderen zich beter te leren concentreren.

€10,00

Korting: -€2,50

Uitvoering:

  • 42 kaartjes in 6 categorieën en een vel met dobbelsteen
  • De dobbelsteen kun je uitsnijden en in elkaar plakken

De uitvoering is in PDF zodat de onderdelen meerdere malen gebruikt kunnen worden. De PDF wordt je direct na de goedgekeurde betaling via iDEAL per e-mail toegezonden. Heb je een account op deze site dan kun je het boekje downloaden nadat de betaling is ontvangen. Op de PDF rust auteursrecht waardoor alleen degene die het heeft aangeschaft deze mag gebruiken voor de kinderen waarmee wordt gewerkt.

NB: Volgens de voorwaarden (artikel 4.3) geldt voor dit product geen retourrecht

Over het spel 'Ik kan me concentreren'

Het spel bestaat uit 42 spelkaartjes, verdeeld in 6 categorieën, te weten:

  • School
  • Thuis
  • Wat is waar
  • Vriendjes
  • Ik
  • Doe

Per categorie zijn er oplossingsgerichte vragen die het kind helpen inzicht te krijgen in het concentratieprobleem. De kaartjes zijn per categorie herkenbaar aan de kleur en een cijfer. Daarnaast kent het spel een vel waaruit een dobbelsteen gesneden en geplakt kan worden. Het vel met de dobbelsteen kun je voor ieder kind uitprinten. Het kind krijgt de dobbelsteen mee naar huis als een geheugensteun door het tekenen van een woord of symbool. 

Gebruikers zijn erg enthousiast over het spel en geven aan hoe het helpt in het verkrijgen van inzicht en verbetering bij concentratieproblemen.

Je kunt het spel met 1 kind spelen, maar ook met een groepje zodat kinderen elkaar kunnen helpen. Je brengt samen in kaart waar het goed gaat en waar het mis gaat. Het kind ontdekt welke vaardigheden het heeft te leren om zijn taken naar verwachting te kunnen doen.

Alleen al het feit dat het concentratieprobleem geen concentratieprobleem meer wordt genoemd, geeft direct verbetering. Immers wat is een concentratieprobleem? Daar heb je vaak alleen maar vage ideeën bij. Hoe concreter de focus, hoe makkelijker de aanpak. Deze aanpak ontrolt zich tijdens het spel en schrijf je als geheugensteuntje op de dobbelsteen.

De dobbelsteen kun je gebruiken als dobbelsteen om het spel mee te spelen. Tevens gebruik je deze als geheugensteuntje om op te schrijven of te tekenen wat helpt om je te concentreren. Het kind neemt de dobbelsteen mee naar huis.