Skip to main content

Webshop voor materialen tijdens het coachen van kinderen en volwassenen

Invulboekje 'Ik ben boos'

Voor veel kinderen is het moeilijk om op een constructieve manier boos te zijn. En voor ouders vaak reuze ingewikkeld om goed om te gaan met de boosheid van hun kind.

€9,95

Het werkboekje "Ik ben boos" helpt kinderen om boosheid op een gezonde manier te uiten, en maakt kinderen en ouders bewust van de verschillende facetten van boosheid. 

Voor kinderen en ouders, maar ook kindercoaches en beroepskrachten

In dit boekje op A5-formaat kunnen ouders en kinderen, zo nodig onder begeleiding, invullen wat er zich voordoet als de boosheid van een kind uit de hand loopt. Ook kindercoaches, leerkrachten en andere begeleiders van kinderen kunnen dit werkboekje gebruiken. We moedigen kindercoaches en andere begeleiders van harte aan dit geprinte boekje mee te geven aan het kind en hun ouders, zodat ze er thuis houvast aan kunnen hebben.

Je kunt het boekje "Ik ben boos" hier bestellen en je ontvangt het dan direct digitaal (als PDF).

Reactie van een kindercoach op het boekje:
"Ik ben samen met een knulletje jouw boekje “Ik ben boos” aan het doorwerken, dit heeft hem geholpen meer inzicht en controle op zijn boosheid te krijgen. Ook heeft hij ontdekt dat er veel droevigheid onder zijn boosheid zit verstopt, waardoor hij sneller boos wordt. Prachtig toch die innerlijke wijsheid?!"

Dit boekje is niet alleen een invulboekje, maar vooral ook een nadenkboekje om bewust te worden hoe je kunt omgaan boosheid zonder nare bijwerkingen. Als het boekje uit is, ligt er een concreet actieplan op tafel en is er inzicht in het denken, voelen en doen met betrekking tot boosheid. Zo nodig kun je na een poosje er opnieuw naar kijken en ermee verder gaan.

Kinderen, ouders en coaches laten weten hoe veel effect het boekje heeft op het verbeteren in het omgaan met boosheid. Ouders krijgen veel inzicht in het patroon van boosheid van hun kind.

Kindercoaches en andere begeleiders kunnen het boekje voor ieder kind uitprinten en tijdens vervolgafspraken eventueel opnieuw invullen. Zo kunnen kinderen en ouders via de kindercoach gratis (of tegen een minieme vergoeding voor het printen) een inzicht en actieboekje mee naar huis nemen.

Aanvullende informatie:


Wat krijg je als je dit boekje bestelt?

  • Je ontvangt het boekje (A5-formaat) digitaal als PDF, direct na je betaling.
  • Je kunt het zelf printen en inbinden met nietmachine of ringband.
  • Een handleiding met gebruiksaanwijzing is inbegrepen.
  • Het boekje heeft 35 pagina's.
  • Op de rechterpagina's staan illustraties van Nynke Beeksma
  • Op de linkerpagina's kunnen kinderen notities en/of tekeningen maken.

Auteursrecht: digitale verspreiding is niet toegestaan
De PDF (voor inbinden met nietmachine of voor inbinden met een ringband) wordt via de mail toegezonden na betaling in de webshop en mag onbeperkt in zijn geheel worden uitgeprint en in geprinte vorm worden verstrekt. Op de digitale PDF rust echter auteursrecht: digitale verzending of verspreiding is dus niet toegestaan.

Retourrecht
Omdat dit een digitaal product is, is het niet mogelijk het product na aanschaf te retourneren (conform artikel 4.3 van onze voorwaarden).